subota, 9. listopada 2010.

sospeso trasparente i usput ....

....kako zalijepiti salvetu bez nabora...vec dugo me kopka ova famozna 3d tehnika(sospeso transparente),koja je inace cak i patentirana od strane monice allegro,evo njena stranica,pregledajte malo,predivnih stvari ima,Sospeso Trasparente - Monica Allegro - Flash Player Installation, pa sam nedavno za probu napravila par cvijetica..evo iha onda odlucih napravit tutorial da vam pokazem kako je jednostavno..ja+tutoriali=traljavost:))),nadam se da cu uspijet prenijet sta i kako sam radila..za ovu tehniku vam trebaju listovi prozirne tvrde plastike(pojma neman kako se to tocno zove:)))..
motiv izrezite malo sire od ruba,odvojite bijele slojeve..
plastiku premazite salvetinim ljepilom..(e sad dolazi onaj dio o ljepljenju salvete bez ili sa vrlo malo nabora..ovu metodu sam otkrila sasvim slucajno,i to tako da sam iznervirana naborima lupila sakom po motivu,i uocila da su se na tom mjestu nabori izravnali..od tada mlatim nemilice po motivima ali naravno ne sakom nego spuzvicom:))..dakle,ovako ja to radim:
motiv samo spustim na ljepilo,nista ne zaglađujem,u pocetku jesam,a poslije sam skontala da mi bude manje nabora kad ne zaglađujem salvetu,suhom spuzvicom snazno tufkam pocevsi od sredine prema krajevima..
i evo ga,niti jedan jedini nabor:)..
gornji sloj ljepila nikad ne stavljam prije nego malo posusim prethodni,ako to ne napravim,obavezno mi se stvore nabori..
kad ste posusili i taj gornji sloj ljepila,skaricama izrezite onaj visak oko motiva,upalite vostanu svijecu i stavite motiv iznad plamena..
nikako ne preblizu,lako cete spustit ako vidite da se nista ne događa..uglavnom,izvor topline pocme izvijati i uvijati plastiku.
.ova moja magnolija se nije previse izvila prema vani,no meni tako i pase,bas to sam htjela..
..sori na losim slikama,bilo ih je puno vise,samo su bile previse mutne,zato mi ni tutorial nije bas za pohvalit se..evo tu Sospeso trasparente imate jedan na talijanskom jeziku,po njemu sam radila..a evo vam i link na google sospeso trasparente - Google pretraživanje,da vidite kakve sve divote se mogu napravit ovom tehnikom..
edit:
u lumosu imate radionicu na temu sospeso trasparente
Lumos hobby & art's Photos - 3d classic decoupage | Facebook

Broj komentara: 36:

  1. hej kaćo! drago mi je da si se napokon pojavila na blogu :) tutorial je odličan, itekako će poslužit. i ne vidim nikakvu traljavost koju si spomenula :) lip pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. ¡ Hola amiga ! Estoy impresionada de los trabajos tan impresionantes que haces , todos los estilos que haces son una preciosidad y estan hechos con mucha elegancia , te felicitamos . Un besito

    OdgovoriIzbriši
  3. a ja mislin da san jedina nocna ptica:)))hvala draga,na komentaru..ma moglo je bit i bolje sta se tice tutoriala,bit ce drugi put:))kissssssss!!!
    paqui y cris hvala puno na tako lijepim rijecima!!thank you very much,kisssssssssss!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Anonimno08:09:00

    Super tutorijal!!!

    Kiss.

    OdgovoriIzbriši
  5. kao i uvijek samokritičana.....bez razloga jer je tut odličan i na njemu se vidi sve što je bitno:)))...
    M....

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš trebam lijepiti rižin papir na plastiku i smišljala sam kako da ju što bolje savijem, tj. da ostane savinuta bez puno mehaničke sile... Ovo sa svijećom ću definitivno probati, glavno da ne moram držati upaljač haha
    Hvala puno na upoznavanju s novom tehnikom, za ove prve cvjetove bi na prvi pogled stavila "ruku u vatru" da su pravi, nevjerojatno...

    OdgovoriIzbriši
  7. drago mi je ako sam bar donekle uspijela pribliziti vam ovu,meni do sada najzanimljiviju, 3d tehniku..hvala vam na komentarima drage moje,puse vam saljem..

    OdgovoriIzbriši
  8. Gracias por el tutorial, voy a probarlo. Un abrazo. He añadido tú blog a mis favoritos.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako zanimljivo i stvarno ću probati sve kako si pokazala.Tvoji radovi su inače prekrasni.Pozdrav iz Slavonije.

    OdgovoriIzbriši
  10. Fantastično otkriće i odličan tutorijal :))).

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala na ovom tutorijalu jer bez njega ne bi možda nikad saznala za ovu odličnu tehniku, a i tvoj način lijepljenja salvete - to moram probati! Super si sve objasnila i na fotkama se sve vidi što se treba vidjeti, a tvoj rad je fantastičan! Pusa

    OdgovoriIzbriši
  12. hvala vama drage moje,toplo vas pozdravljam i saljem puse!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. EEE,glava bosanska:)))))) 3 puta sam čitala dok sam skontala,ajd dobro ,sad mi je jasno,i znaš ovo ti je super,slike su super ,a predobro objašnjeno!!!!!!! pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  14. Prvo virim na tvoj blog svakih dva-tri dana i nema te pa te nema... onda kad konačno objaviš, ja kasnim pa kasnim...
    Odlična tehnika, nisam do sada radila ovakve stvari, svakako hoću (mislim, Božić je blizu i baš mi nešto palo na pamet...), a tebi hvala na uputama i ideji:))

    OdgovoriIzbriši
  15. kaća je odlična učiteljica,men je tako pokazivala kako ljepit motiv bez imalo nabora i stvarno je super i jednostavno. kaćo legendo nasa ! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. hvala vam cure drage!!..puseeeeeeee!!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovo tehnika je super! Nisam je vidjela do sada i oduševila me, stvarno se lijepe stvari mogu napraviti.

    OdgovoriIzbriši
  18. keks hvala na posjeti i komentaru,topli ti pozdrav saljem!

    OdgovoriIzbriši
  19. Super !
    Bardzo podobają mi sie Twoje prace :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Bravo! Puna dobrih savjeta i kreativna ! Radovi prelijepi za moj pojam jer sam u sasvim drugom svijetu boja. Tko zna možda se i prikradem...Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  21. BEAUTIFUL ART..AND TECHNIC

    OdgovoriIzbriši
  22. Anonimno23:16:00

    Samo da ti pošaljem pozdrav i veliku pusu!

    OdgovoriIzbriši
  23. thank you!!!hvala drage moje!!i vama topli pozdravi i puseeeee!

    OdgovoriIzbriši
  24. Kaća o kakvoj je plastici riječ...je l to ona plastična folija sto se koristi za window color..je l to baš neka posebna plastika il možemo koristit bilo što tog tipa???di si ti to nabavila??
    a oni cvjetići su ti super..hvala na tutorialu :)

    OdgovoriIzbriši
  25. free your mind window color mi je nepoznanica,ali malo sam proguglala,i da,ovo je ta ista folija..ja sam ju kupila u knjizari..
    hvala ti na posjeti i komplimentu za cvijetice:)..lijepi ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  26. Sve lijepo obješnjeno i predivni radovi, svaka čast.

    OdgovoriIzbriši
  27. dilajla,hvala najljepsa:))..veliki pozdrav!!!!

    OdgovoriIzbriši
  28. cvjetići su divni! i ja sam ljepila na foliji koju koristim za window color, ali kad ju stavim iznad svijeće salveta mi se samo odlijepi :( ne kužim zašto :(

    OdgovoriIzbriši
  29. hvala puno ivana!!!
    moram ispraviti netocnost u mom komentari, di sam preko slike na internetu zakljucila da su folija za window color i folija na kojoj sam ja radilo jedno te isto..nedavno sam po prvi put tu foliju imala u rukama,i nema veze sa grafo folijom koju koristim,grafo je puno,puno tanja i elasticnija..neznam zasto ti se salveta odljepljuje,probaj sa grafo folijom,ima je u vecini knjizara,nece ti se odlijepit,ne brini..
    veliki pozdrav!!

    OdgovoriIzbriši
  30. jasenka06:52:00

    savjeti su odlični, sve lijepo objašnjeno za nas početnike o gotovim radovima SVE pohvale. Meni je problem doći do tako lijepih salveta,može razmjena? pozdrav :=))

    OdgovoriIzbriši
  31. pozdrav jasenka,
    hvala najljepsa na komentaru,salvete vec dugo ne razmijenjujem,no rado pomazem pocetnicima u sakupljanju ..pa ako zelite da vam posaljem neke moje duplice,posaljite mi adresu na mail katija.gotovac@gmail.com
    lipi pozdrav!!!

    OdgovoriIzbriši
  32. Angell21:10:00

    Hvala ti draga moja za ovo,budem isprobala.ti si anđeo<3

    OdgovoriIzbriši
  33. e da znaš da sam i sama o ovome razmišljala o ljepljenju na foliju, nemoram probavati znači funkcijonira

    OdgovoriIzbriši
  34. dijo,ljubim te,cujemo se:)))
    anci,funkcionira bez problema:)))...pusaaa!!!

    OdgovoriIzbriši
  35. Hvala puno na tutorialu i linkovima. ;)

    OdgovoriIzbriši
  36. Hvala puno na tutorialu i linkovima. Sad samo treba isprobati ;)

    OdgovoriIzbriši